St. Patrics Day Open Air Festival Zagreb 2012

Hrvatsko irska kulturološka udruga u suradnji s Udrugom građana Zapruđe

organiziraju

 

PROSLAVU DANA SV PATRICKA U ZAGREBU 2012

 7. PROSLAVA

 DANA SVETOG PATRICKA U ZAGREBU NA TRGU FRANCUSKE REPUBLIKE

 

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA:

 TRG FRANCUSKE REPUBLIKE 16. i 17. OŽUJKA 2012 FESTIVAL- ULAZ SLOBODAN

Program (link)

CVJETNI TRG, 12. – 16. OŽUJKA 2012-IRSKI TJEDAN

 

Po uzoru na Dublin i Berlin, u kojima se održavaju poznati festivali na otvorenom povodom dana Svetog Patricka već 7. put organiziramo u Zagrebu proslavu Dana Sv.Patricka. Ove godine će se veselo proslaviti dan najpoznatijeg irskog sveca na Trgu Francuske Republike 16.03 i 17.03 te od 12.03.-16.03 na Cvjetnom trgu.

Uz glazbene nastupe 20tak bendova, između kojih dolazi i najpopularniji U2 tribute band u Europi iz Italije, nastupit će preko 100 plesača, koji će izvoditi Irske tradicionalne plesove, plesove sa bakljama, učiti posjetitelje irskim plesovima i osigurati dobru zabavu. Zagrebačka proslava je jedina proslava takve vrste u čitavoj regiji, pa nam plesači Irskih tradicionalnih plesova dolaze i iz drugih, susjednih nam država.

            Prijašnje proslave dana Svetog Patricka na Zrinjevcu, Bundeku i Istočnom parkiralištu zagrebačkog velesajma okupile su i do dvadeset tisuća građana. Zahvaljujući interesu građana i potpori Grada Zagreba odlučili smo proslavu vratiti u uži centar grada.

 Ove će se godine festival održati na TRGU FRANCUSKE REPUBLIKE u petak 16. ožujka i subotu, 17. ožujka, 2012. na sam dan Sv.Patricka!

  Organizatori proslave, Hrvatsko irska kulturološka udruga i Udruga građana Zapruđe pripremili su zanimljiv i veseli sadržaj za sve koji su zainteresirani kako za irsku državu, tako i za irsku glazbu i kulturu. Osnovna ideja festivala je prikazati kako je jednostavno donijeti živost gradu, stvoriti besplatnu, a opet kvalitetnu zabavu usred grada, te donijeti Zagrebu osjećaj velikog grada, kao što su Dublin ili Berlin, u kojima su takve proslave dio života.

 Sveti Patrick

Sveti Patrick je irski svetac zaštitnik, slavi se 17. ožujka i, uz Svetog Nikolu i Svetog Valentina,  jedan je od  najpopularnijih svjetskih svetaca. Danas je Dan Sv. Patricka svjetski blagdan, koji se slavi i van engleskog govornog područja. Razloge za slavlje ne treba dugo tražiti jer se upravo proslave tog blagdana vežu za veselu glazbu i zabavu, prijateljstvo i uopće pozitivnu energiju. Pivo se pije kao tradicionalno irsko piće, pa je i u Zagrebu ¨obavezno¨ popiti čašu piva tijekom proslave Dana Sv Patrika.  Vidimo da su Irci i Hrvati vrlo sličan narod, pa se to i očituje u interesu za ovaj blagdan u Zagrebu. Očekujemo i dolazak mladih Iraca, koji su posvjedočili da je u Zagrebu još bolja proslava nego u Dublinu

 Plakat |
...


Program | uz irski gulaš!
Raspored nastupa na Trgu Francuske republike ...Komentirajte....

Write a comment

  • Required fields are marked with *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 
New Balance 574 femme vintage Suede Orange Grise Pas Cher-New Balance Femme grossiste en ligne
Posts: 2
Comment
Template136
Reply #2 on : Fri August 22, 2014, 15:19:05
Howdy! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks
New Balance 574 femme vintage Suede Orange Grise Pas Cher-New Balance Femme grossiste en ligne http://www.deallz.com/new-balance-574-femme-vintage-suede-oran-fr-2273 0.html
Chaussure Air Max Femme
Posts: 2
Comment
Niche324
Reply #1 on : Thu August 21, 2014, 05:45:40
When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Bless you!
Chaussure Air Max Femme http://www.chaussuresdaction.com/